top of page
  • Writer's pictureCecilia Jonsson

Vi är varandras arbetsmiljö - även digitalt!

Distansarbete och arbete under den långvariga pandemin är en stor utmaning för oss alla och för chefer. I en artikel läser jag hur retorikexperten Elaine Eksvärd ser på digitala härskartekniker och hon konstaterar följande:

”Vi har inte råd med medarbetare som mår dåligt och vi har inte råd med medarbetare som får andra att må dåligt. Det kostar för mycket”.


Som en del av er vet har Jag en något ovanlig yrkesprofil, - kanske kan man kalla den spretig eller möjligen annorlunda. Jag har under förra året fått många uppdrag och lett utbildningsdagar i att leda på distans samtidigt som jag har föreläst inom mitt andra kompetensområde personalekonomi.


Vi behöver ha detta i åtanke när vi nu ser att vi kommer att bevara det goda med digitala möten och samtidigt förhoppningsvis snart ses mer ofta på arbetsplatserna. Mest av allt vill jag att du och jag hjälps åt så att ingen mår dåligt av andras beteenden! Jag vill uppmana till att på ett respektfullt sätt våga konfrontera när du eller någon annan ständigt blir avbruten, avstängd eller ”kidnappad” av en monologmästare eller monologmästarinna. Vi är varandras arbetsmiljö även digitalt - glöm inte det!


Cecilia Jonsson


Recent Posts

See All

Kan man vara empatisk utan att vara emotionell?

”Var empatisk, men inte emotionell”. Tidningens rubrik på förstasidan slår emot mig och jag blir förvånad över att orden provocerar mig. Jag var tvungen att läsa vidare för att förstå mer. I artikeln

Comments


bottom of page